Erhvervsudlejere og trængte virksomheder har oplagte muligheder for at justere lejekontrakten på en række punkter

 

Pressemeddelelse 19. marts 2020

De økonomiske effekter af Corona-krisen begynder nu for alvor at slå igennem i alle brancher. Virksomhedernes kontorlejemål er en af de dyre poster på budgettet – hvilket synliggøres endnu mere, når kontorpladserne står fuldstændig tomme. Derfor er det nu lejere skal genbesøge lejekontrakten. For der er en række oplagte håndtag, der kan skrues på for at få både virksomheder og udlejer sikkert gennem krisen, siger ekspert.

 

Corona-krisen raser og presser mange virksomheder, også på deres kontorlejemål. Men der er faktisk en række håndtag, der kan justeres på i lejekontrakten, så det på den lange bane hjælper både erhvervsudlejeren og virksomheden. Det handler basalt set om sikring af sund forretning på den længere bane for begge parter.

Sådan lyder meldingen fra virksomheden 2MOVE, der har specialiseret sig som rådgiver på det storkøbenhavnske marked for erhvervslejemål og varetager forhandling af lejekontrakter af kontorer for virksomheder som bl.a. Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith, Pleo, Goodiebox, Folkekirkens Nødhjælp m.fl.

”Vi har oprettet en gratis hotline, og vi får i øjeblikket rigtig mange henvendelser fra virksomheder, der er i gang med at genbesøge deres lejekontrakter. Det gør de, fordi de i den helt ekstraordinære situation vi står i, håber, at de kan få aftaler i stand med udlejer om konkrete og kortsigtede tiltag, der letter presset på deres økonomi nu og sikrer dem på lang sigt,” siger Jacob Garder, adm. direktør hos 2MOVE.

Og ifølge Jacob Garder er det faktisk rimelig overskueligt, hvad der er af muligheder for at finde løsninger, der kan bære både lejer og udlejer gennem en forhåbentlig kortvarig krise. Det kan f.eks. være:

Udlejers løsningsbidrag:

  • Udskydelse af betaling til enden af lejeperioden med tilsvarende lejeruopsigelighed
  • Midlertidig 50 procent reduktion af leje i en periode
  • Midlertidig tilbagebetaling af depositum. Eller reduktion til 3 mdr. (hvis 6 mdr.)
  • Månedsvis betaling (hvis kvartalvis p.t.)
  • Mulighed for fremleje op til 49 procent af arealet

Lejers løsningsbidrag:

  • Supplerende uopsigelighed evt. parallelt/eller mere ift. periode som ovenfor
  • Forøgelse af opsigelsesvarsel fra 6 måneder til 9 eller 12 måneder
  • Årlig overregulering eksempelvis 3-4 procent i en aftalt periode
  • Tilbagebetaling af bistand over tid med en attraktiv given udlejerrente

 

”Ovenstående er eksempler på, hvordan der kan justeres i lejekontrakterne, der selvfølgelig alle er skruet sammen individuelt. Men det er eksempler på en række løsningsmuligheder der kan drøftes, som måske kan virke for både lejer og udlejer i ånden om en fælles vej frem,” forklarer Jacob Garder.

Han understreger, at det er vigtigt som lejer at være velforberedt til dialogen med sin udlejer. Og så skal man huske på, at også udlejer er meget interesseret i at finde en løsning på situationen, så de undgår evt. opsigelse af lejemålet eller værre.

”Vi kigger i øjeblikket på rigtig mange lejekontrakter, for at se, hvad der ligger af muligheder for at lejer og udlejer kan mødes på fælles grund og komme gensidigt godt ud af denne her midlertidige krise. For en række virksomheder tager vi også forhandlingen med udlejer, da vi ofte ser på kontrakten med andre øjne og kan se de bedste løsningsmuligheder for alle parter”, forklarer Jacob Garder.

Yderligere oplysninger:

Jacob Garder, CEO 2MOVE

Telefon: 2920 9065
Mail: jg@rightsize.dk 

Du kan også læse indlægget hos EstateMedia ved at følge dette link:
 https://estatemedia.dk/dk/2020/03/19/saadan-kan-udlejere-lejere-bidrage-justering-lejekontrakten/